Delegati Doma naroda FBiH razmatraju epidemiološku situaciju

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, deveta redovna, zakazana je za danas.

U najavljenom dnevnom redu su, među ostalim temama, Informacija o epidemiološkoj situaciji COVID – 19 u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 25.1.2021. godine, kao i Informacija o Planu cijepljenja protiv COVID-19 u FBiH.

Po hitnom postupku je predložen Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Komisiji za vrijednosne papire, a po skraćenoj proceduri Prijedlog zakona o Jedinstvenom registru taksi i naknada u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Više zakona predloženo je u formi nacrta, a to su zakon o zaštiti zraka, zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, zakon o izmjenama i dopunama Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, zakon o poduzetničkoj infrastrukturi, kao i zakon o slobodnim zonama u FBiH.

Kvartalni izvještaj o dugu Q4/2019, Izvještaj o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije trezorskih zapisa (6M) na dan 19.05.2020. godine, Izvještaj o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije (5Y) obveznica na dan 23.06.2020. godine, također su među predloženim tačkama dnevnog reda.

Sjednica će biti održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u sjedištu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Javnost će ovo zasjedanje moći pratiti putem streama na YouTube kanalu Doma naroda.

- Advertisement -

Pročitajte i