Predstavnici austrijskog EUFOR LOT-a posjetili Odžak

Predstavnici EUFOR LOT tima iz LOT kuće Brčko, inače pripadnici Oružanih snaga Republike Austrije, posjetili su u utorak u sklopu svojih redovitih aktivnosti Odžak, gdje su se susreli s općinskom načelnicom Nadom Ćulap.

Susretu je prisustvovala i predsjedateljica Općinskog vijeća Nasiha Torić, priopćili su iz navedene općine na svojim internetskim stranicama.

Nakon upoznavanja i čestitki na osvojenom mandatu razgovaralo se o trenutnoj situaciji u općini, zatim financijama, planovima načelnice za razvoj općine te o posljedicama uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

EUFOR putem LOT timova razvija suradnju s lokalnim zajednicama, a suradnja s Općinom Odžak već godinama je jako dobra.

Inače, LOT timovi djeluju u okviru EUFOR-a kojeg čini 19 država, uključujući države članice Europske unije, te države izvan Europske unije (Čile, Albanija, Makedonija, Švicarska i Turska). Zadatak im je održavanje sigurnosti i stabilnosti na području BiH, te omogućavanje međunarodnoj zajednici da pomogne zemlji u kreiranju uspješnijeg puta ka budućnosti.

Sustav LOT predstavlja informativnu službu EUFOR-a, sa 17 kuća razmještenih po čitavoj Bosni i Hercegovini, s timovima za vezu i promatranje direktno na terenu, koji održavaju bliske kontakte sa stanovništvom, lokalnim agencijama za provođenje zakona, lokalnim samoupravama i o tome svakodnevno izvještavaju glavno zapovjedništvo, navode iz Općine Odžak.

- Advertisement -

Pročitajte i