U Travniku identifikacija žrtava ratnih zločina iz Bugojna

Na lokaciji Gradskog groblja Praulje u Travniku, vrši se konačna identifikacija žrtava ratnih zločina sa područja Bugojna, nestalih 1993. godine, koje su ekshumirane prošle godine na lokalitetu Rostova, saopšteno je danas iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Izvršenom DNK analizom i sudsko-medicinskom obradom pronađenih posmrtnih ostataka, utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima žrtava: Dragan Miličević, Zoran Galić, Frano Jezidžić i Anto Markulj, istakli su je iz Tužilaštva BiH.

Na mjestu događaja nalaze se predstavnici obitelji nestalih, kao i pravni zastupnik oštećenih, koji će, sukladno proceduri biti upoznati sa rezultatima identifikacije.

Uz istražitelja Posebnog odjela za ratne zločine, na lokalitetu identifikacije, nalaze se i predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih (ICMP), kao i policijski službenici MUP-a SBK Travnik.

Predstavnici Tužilaštva BiH, učestvuju u procesima, ekshumacija, traženja nestalih i identifikacija na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

Pročitajte i